Företagspresentation

 

Polymer Engineering Svenska AB [PESAB] drivs av Peter Bjellheim som arbetat med formfyllnadssimuleringar i 23 år och med Moldex3D sedan 2009.

PESAB jobbar tillsammans med CoreTech System Co., Ltd (www.moldex3d.com) med marknadsföring, support och utbildning på Moldex3D.

IMG_3306

Peter Bjellheim

 

Moldex3D är en komplett programvara för formfyllnadssimulering. Vi erbjuder Moldex3D till alla företag som har med formsprutad plast att göra; det vill säga till designande företag, till verktygskonstruktörer samt till formsprutare. eDesign och Solid/Professional använder full 3D, vilket betyder att man kan använda sig av vilken geometri som helst, även tjockväggiga. Den stora fördelen med 3D simuleringar är att man kan använda sin CAD-modell direkt. Alla resultat är dessutom 3D-baserade, även fiberorienteringen. Men ”full 3D” erhålls noggranna resultat tack vara att alla påverkande faktorer kan tas med i beräkningen. Se bild längs ner.

eDesign Basic innehåller förutom Fill (fyllnadsfasen) också Designer för beredning av modellen samt Project för redovisning av resultaten.

eDesign är en komplett programvara för 3D beräkningar av Fill [fyllnadsfasen], Pack [eftertrycksfasen], Cool [även transient Cool] och Warp [skevningsberäkningar]. Dessutom ingår MCM [Multi Component Molding (part insert, mold insert och 2K)] samt Designer för beredning av modellen och Project för redovisning av resultaten.

Med Moldex3D/Solid eller Professional tillkommer 3D beräkningar med Boundary Layer Mesh [BLM mesh].

Med ett BLM-mesh erhålles ett beräkningsnät som är mycket väl lämpat för Flödesberäkningar. Med ett BLM-mesh erhålles både kortare beräkningstid och en ökad beräkningsnoggrannhet

 

Dessutom finns ett antal tilläggsmoduler [Solution Add-on] för beräkningar av Fiber [orienteringsgraden], Stress [linjära FEM-beräkningar] och FEA Interface för överföring [mapping] av anisotropa materialdata till hållfasthetsberäkningar med programvaror som Ansys, Abaqus och LS-Dyna.

Till nyheterna hör att vi under våren 2017 släpper den senaste releasen [R15], till vilken det också hör ett helt nytt användarinterface [Studio]. Till nyheterna hör också en helt ny beräkningsmodul för In Mold Decoration [IMD].

 

Produktportfölj;